Lees onze artikels
over Clean Air

Leer bij over Clean Air via onze artikels.

Corona via lucht overdraagbaar

Bescherm jezelf en je werknemers of collega’s, nu maar ook na Covid-19

Onderzoekers van het Rotterdamse Erasmus MC hebben, met behulp van wetenschappelijk onderzoek op fretten, aangetoond dat het coronavirus overdraagbaar is door de lucht. Het duidt niet alleen op hoe besmettelijk het virus nu echt is, maar wijst ook nog maar eens op het belang van social distancing. Het afstand houden van elkaar heeft dus wel degelijk zin.

De besmetting van het virus kan zich dus, naast direct contact, ook via luchtverplaatsing verspreiden. Dat kan op twee manieren: door druppels die door niezen of hoesten worden verspreid en mogelijks ook door kleine aerosolen. In het eerste geval dwarrelen de druppels reeds binnen een meter neer, maar kunnen ze alsnog ingeademd worden door een voorbijganger. In het tweede geval blijven de aerosolen, kleine deeltjes die vrijkomen bij het niezen of hoesten, langer in de lucht zweven. De aerosolen kunnen ook uren na het uitniezen nog blijven hangen in de lucht en ingeademd worden door verschillende personen, die vervolgens ook geïnfecteerd kunnen worden.

Hoe kunnen we een besmetting tegen gaan?

Genoeg afstand houden is dus de boodschap, alsook het dragen van mondmaskers in geval van ziekte of besmetting. Maar er is voor binnenruimtes een nog effectievere oplossing: de Monarch Clean Air. Nu veel bedrijven opnieuw aan de slag gaan, zullen we ook steeds meer in elkaars buurt en in kleinere ruimtes vertoeven. De kans op besmetting zal hierdoor dus verhogen. De Monarch Clean Air kan hier een stokje voor steken. De luchtreiniger haalt namelijk alle schadelijke micro-organismen, waaronder bacteriën en virusdeeltjes, uit de lucht en zorgt voor een gezonde ademlucht. Installeer je de luchtreiniger in je tandartspraktijk, je fotostudio, je kantoorruimte of je bedrijf, dan worden rondvliegende druppels en aerosolen uit de lucht gezuiverd. Je kans dus met een gerust geweten in de ruimte vertoeven.

Bekijk hieronder het filmpje over het onderzoek aan het Erasmus MC in Rotterdam.

Bron: https://www.hln.be/wetenschap-planeet/medisch/nederlands-onderzoek-corona-via-lucht-overdraagbaar~a3c0322c/