Lees onze artikels
over Clean Air

Leer bij over Clean Air via onze artikels.

Hoe virussen bestrijden met … licht 💡

Ja hoor, je leest het goed. Virussen kunnen bestreden worden met licht! Uiteraard niet met eender welk licht, want enkel het Far-UVC-licht heeft een virusbestrijdende functie. Hieronder lees je hoe dat juist in zijn werk gaat.

Wanneer iemand met een griep of verkoudheid moet niezen of hoesten, komen er vele minuscule virusdruppeltjes (aerosolen) in de lucht, waardoor je besmet kan raken met virussen.

Het is al langer bekend dat conventioneel UV-licht de overdracht van virussen door de lucht van persoon tot persoon vermindert. Dat kunnen ze omdat de UV-stralen de virussen doden terwijl ze in de lucht rondzweven.

Maar hoe werkt dat dan juist? Wetenschappelijk gezegd zorgt UV-licht ervoor dat de moleculaire verbindingen van organische moleculen zoals DNA, kapot worden gemaakt. Met als gevolg dat een (micro-)organisme afsterft. Vanwege zijn ontsmettende werking, wordt UV-licht onder andere gebruikt voor het desinfecteren van gereedschap voor chirurgen. Helaas is conventioneel UV-licht een gevaar voor onze veiligheid, het kan namelijk huidkanker en oogproblemen veroorzaken.

Is er een veilige manier om virussen met UV-licht te bestrijden?

Om virussen dan toch te kunnen doden met UV-licht dat niet schadelijk is voor onze eigen gezondheid, werd er een bepaald type UV-licht ontworpen, namelijk ‘FAR-UVC-licht’. Dat licht heeft slechts een zeer kort bereik in biologisch materiaal, wat wil zeggen dat het niet kan doordringen in de dode cellaag aan het oppervlak van onze huid, noch kan doordringen in onze ogen. Het FAR-UVC-licht kan dus geen levende cellen in ons lichaam bereiken of beschadigen, maar bereikt wel virussen die in de lucht rondzweven, simpelweg omdat virussen ongelooflijk klein zijn.

Kort gezegd; blootstelling aan FAR-UVC-licht is veilig voor mensen, maar potentieel dodelijk voor virussen in de lucht, en dat is goed nieuws!

Waar halen we ons voordeel met dit FAR-UVC-licht?

Omdat virussen eenvoudig overdraagbaar zijn via de binnenlucht, is het belangrijk om deze te gaan bestrijden met FAR-UVC-licht. De Monarch Clean Air bevat twee FAR-UVC lampen die alle griep- en coronavirussen veilig en efficiënt inactiveren, en die tegelijkertijd ook de lucht zuiveren. De luchtreiniger zelf elimineert alle schadelijke micro-organismen en toxische gassen uit de lucht en samen zorgen de FAR-UVC-lampen en de luchtreiniger voor een gezonde binnenlucht.

Door propere lucht in te ademen, worden de longen en de bloedvaten zelf ook gezuiverd. Hierdoor komt er meer zuurstof in de bloedbanen terecht, verhoogt de natuurlijke weerstand en wordt het immuunsysteem op peil gebracht én gehouden. Op deze manier heeft het bloed de kracht om antistoffen aan te maken. Het werkt dus als het ware als ‘een natuurlijk vaccin’ tegen alle virussen, waaronder ook de RSV-, griep- en coronavirussen.

Geen enkel ander merk, systeem, therapie, vaccin, medicatie of wat dan ook is in staat om de longfunctie blijvend en op natuurlijke wijze te verhogen. Hierdoor wordt elke cel in het lichaam opnieuw van voldoende zuurstof voorzien, met een constant aangescherpt immuunsysteem tot gevolg.