Lees onze artikels
over Clean Air

Leer bij over Clean Air via onze artikels.

Luchtreiniging: cruciaal tijdens COVID-19

Er is meer nodig dan een mondmasker om corona de wereld uit te helpen.

Wie dacht dat regelmatig je handen wassen, een mondmasker dragen en 1,5m afstand houden genoeg was om niet besmet te raken met het coronavirus, zit fout. Wie in een gesloten ruimte zit kan, zelfs al houdt hij zich aan alle coronamaatregelen, besmet worden met het virus. De oorzaak? Rondzwevende aerosolen.

Professor Jose-Luis Jimenez, specialist op het gebied van aerosolen, kwam met dit slechte nieuws: “Zelfs al draagt iedereen een mondmasker en wordt er voldoende afstand gehouden, dan nog raken mensen in gesloten ruimtes besmet met corona.”

Deze zogenaamde aerosolen zijn microscopisch kleine speekseldruppels die lange afstanden kunnen afleggen en lange tijd in de binnenlucht kunnen blijven hangen. Iedereen verspreidt constant aerosolen; tijdens het ademen, praten, hoesten en niezen. Je kan dus besmet worden met het virus door aerosolen in te ademenen. Het zijn die aerosolen die viruspartikels bevatten.

Je kan het inademen van aerosolen het beste vergelijken met het inademen van sigarettenrook. Als er iemand in eenzelfde ruimte als jou aan het roken is, rook je passief mee. Zelfs al staat die niet in jouw buurt. Die rook blijft dan ook nog eens in de ruimte hangen nadat die persoon er zelf niet meer is. Zo werkt het bij aerosolen ook; je kan ze nog tot 3 uur nadat iemand in een ruimte was, inademen.

Hoe kunnen we ons dan wel beschermen?

Het WHO (World Health Organization) heeft ondertussen aerosolen toegevoegd als derde belangrijke verspreider van het virus naast de transmissie van speekseldruppeltjes en besmette oppervlakken. De besmetting van het virus kan zich dus, naast direct contact, ook via luchtverplaatsing verspreiden. Genoeg afstand houden blijft de boodschap, maar nog belangrijker is voldoende ventilatie.

Het wordt dus zaak om die aerosolen te gaan elimineren. Dit wordt mogelijk dankzij de Monarch Clean Air. Deze zuivert alle schadelijke micro-organismen, waaronder bacteriën en virusdeeltjes, uit de lucht, en zorgt zo voor een gezonde ademlucht. Het installeren van luchtreinigers in scholen, winkelcentra, horeca, dokterspraktijken, kantoorruimtes, … kan de verspreiding van het virus dus sterk tegengaan. Er zijn al universitaire ziekenhuizen die deze boodschap begrepen hebben en een Monarch Clean Air gebruiken op de COVID-19 afdeling.

Vandaag zuiveren alle andere luchtzuiveringen met HEPA-filters. Deze filters zuiveren de lucht tot op 0,3 μm. Als je weet dat schadelijke deeltjes in de lucht een grootte van amper 0,1 μm hebben, is zo’n filter dus niet sterk genoeg. Wat onze Monarch Clean Air zo uniek maakt is dat ze de lucht wél zuivert tot op 0,1 μm. Met een zekerheid tot op 99,999 % genereert het een zuivere en helende lucht.


Monarch Clean Air is de enige luchtreiniger op de markt die in staat is de longfunctie blijvend op een natuurlijke wijze te verhogen. Hierdoor wordt elke cel in het lichaam terug van voldoende zuurstof voorzien, met een constant aangescherpt immuunsysteem tot gevolg. Zowel thuis, op kantoor, als overal waar mensen vertoeven in binnenlucht, zorgt Monarch Clean Air voor een goede gezondheid, en dit op constante basis.

Maak een afspraak