Lees onze artikels
over Clean Air

Leer bij over Clean Air via onze artikels.

Tips voor een gezonde luchtzuivering binnenshuis

Goede luchtzuivering is van cruciaal belang voor je lichaam en je algemene gezondheid. Je longen vrijwaren van onzuivere lucht is dus erg belangrijk. Gezien er vaak te veel vervuiling in de lucht rondhangt, zijn onze eigen neus- en keelhaartjes niet opgewassen om alle schadelijke deeltjes uit onze longen te houden. Hieronder lees je enkele tips om alsnog in een zuivere luchtomgeving te vertoeven.

De HEPA-filter als aanvulling op je eigen neus- en keelhaartjes

Ze zijn minder efficiënt dan onze neus- en keelhaartjes, maar we gebruiken ze bijna allemaal: de ‘actieve koolstoffilters’ of de HEPA-filters worden voornamelijk gebruikt om de (keuken-)geuren en (toxische) gassen op te vangen. Die filters worden zowel in een privé-omgeving als in een professionele omgeving geïnstalleerd en blijken een redelijk positief effect te hebben op een deel van de luchtvervuiling. Ook in operatiezalen worden de HEPA-filters gebruikt. Daar kunnen ze bacteriële infecties bij open wonden voorkomen.

Hoewel HEPA-filters dus een positief effect hebben op de omgeving, is het bewezen dat de filters de lucht niet volledig zuiveren. Microdeeltjes springen door HEPA-filters gewoon door en blijven bijgevolg ook een effect op de longfunctie hebben, wat uiteraard nefast kan zijn voor longinfecties en allergieën.

De Monarch Clean Air

Met onze Monarch Clean Air luchtzuiveraar worden ook die laatste kleine schadelijke microdeeltjes mee uit de lucht gezuiverd. Hierdoor worden ook de deeltjes die je neus- en keelharen niet kunnen tegenhouden en doorlaten naar de longen, verwijderd. Dat bevordert je gezondheid op alle vlakken en vermijdt ook allerlei kwaaltjes.

Vergelijk het met drie glazen water: in het eerste glas zit troebel water, wat er op wijst dat je binnenlucht allesbehalve gezuiverd is. In het tweede glas zit licht troebel water. Hier doen de HEPA-filters al hun werk en zorgen ze ervoor dat reeds heel wat vervuiling uit de lucht gezuiverd is. Daarnaast zet je een glas helder water. Dit is wat de Monarch luchtreiniger met jouw omgeving doet: het zuivert de volledige ruimte van alle schadelijke deeltjes. Uiteraard kies je er zelf altijd voor om niet het getroebleerde water te drinken, want vuil water drink je niet graag. Waarom pas je dit dan ook niet toe op jouw omgevingslucht?

Maak een afspraak