Lees onze artikels
over Clean Air

Leer bij over Clean Air via onze artikels.

Zuivere lucht versus vaccin?

Onze gezondheid wordt dagelijks op de proef gesteld door diverse bacteriën en virussen. Toch ondervinden we van de meesten weinig of geen negatieve effecten. Integendeel, ze hebben zelfs een positief effect: ze zorgen er namelijk voor dat ons immuunsysteem op peil blijft.

Je zou het kunnen vergelijken met militaire wachters aan de poort van een kazerne: om hen alert te houden, moeten ze blijvend worden getriggerd. Dat doen ze door dagelijks te oefenen en ook herhaaldelijke bedreigingen af te weren. Pas dan voelen ze aan wanneer er gevaar dreigt. Ook voor ons eigen ‘verdedigingssysteem’ of afweermechanisme geldt dat.

Een boost van je immuunsysteem

Door blootgesteld te worden aan verschillende virussen en bacteriën, bouwt ons afweermechanisme ook een immuunsysteem op. Door verschillende keren ‘aangevallen’ te worden, leren bloedcellen sneller de aanval in te zetten tegen de ‘indringers’. Dat noemen we weerstand. Hoe hoger onze eigen natuurlijke weerstand, hoe makkelijker onze bloedcellen antistoffen aanmaken om de indringers te lijf te gaan en hoe minder snel we ziek worden.

Eens de indringer overwonnen is, zullen onze bloedcellen die indringer sneller herkennen indien deze terug zou komen. Het lichaam maakt als het ware haar eigen vaccin.

Zuivere lucht nodig voor productie antistoffen

Om antistoffen aan te maken, is zuurstof nodig. Zuurstof komt via de longen terecht in de bloedbanen. Het is om die reden van groot belang dat de zuurstof die we inademen, ook zuiver is. Daarom is luchtzuivering zo belangrijk.

Ons eigen lichaam zorgt zelf al voor een heel groot deel van die luchtzuivering: onze neus- en keelhaartjes doen reeds een natuurlijke filtering. Toch zuiveren ze ook heel wat schadelijke deeltjes niet of onvoldoende. En dat is waar de Monarch Luchtreiniger te hulp schiet!

De Monarch Luchtreiniger zuivert voor 99,9999% alle deeltjes tot een grootte van 0,1 micron uit de lucht. Schadelijke stoffen, zoals virussen, bacteriën, (huismijt)allergenen en ook het bekende coronavirus, worden uit de lucht gezuiverd en maken geen schijn van kans. Op deze manier houd jij je longen en bloedbanen gezond en maak je gemakkelijker komaf met allerlei ziektes en aandoeningen.

Maak een afspraak