De gevaren van
fijn stof

Fijn stof, micro-stof en vocht vormen de grootste
bedreiging
voor onze gezondheid.

Fijn stof buiten: Smog

Fijn stof zijn heel kleine deeltjes die in de lucht zweven. Het stof buiten, beter gekend als SMOG, ontstaat door uitstoot van roet uit dieselmotoren, door de industrie, in metaalverwerkende bedrijven, enz. Fijn stof wordt door de neus- en keelhaartjes tegengehouden en komt gelukkig niet verder dan de neus- en de keelholte. Te veel fijn stof in de buitenlucht verdrijft wel de zuurstof. Daardoor kunnen luchtgevoelige personen in ademhalingsmoeilijkheden raken. Niettegenstaande dat de meeste mensen zich buiten beter voelen en wel eens een frisse neus halen.

Vocht

Door isolatie van de woning kan de warmte, maar ook het vocht niet meer buiten. Mechanische ventilatie duwt daar nog continue vocht bij. Daardoor gaan de micro-organismen zich veel sneller vermenigvuldigen wat het micro-stof in de binnenlucht sterk doet toenemen. Dat micro-stof bindt zich met het vocht en de negatieve ionen, wordt zwaarder en dwarrelt neer, waar het vocht en de negatieve ionen afgeeft aan de vloer. Op schouderhoogte zal de hygrometer zeggen dat de lucht te droog is, maar het vocht ligt op de grond. Zo ontstaan vochtige ruimten met schimmelplekken tot gevolg. Ook de negatieve ionen zijn belangrijk. Tal van studies toonden reeds aan hoe positieve ionen de ademhaling bemoeilijken en de opname van zuurstof verhinderen, waar negatieve ionen dit juist bevorderen. Bovenop een goede luchtzuivering is ook een negatieve ionengenerator (= geen ionisator) een belangrijk element naar een goede gezondheid toe. Ook dat heeft Monarch Clean Air standaard ingebouwd.

Unieke resultaten

Monarch haalt elke vervuiling uit de binnenlucht. Monarch Clean Air is de énige luchtreiniger die gebruik maakt van een unieke filtering die zuivert tot 0.1 micron én FAR-UVC lampen heeft die virussen inactiveren én met een ionengenerator werkt die zorgt voor een versnelde zuurstofopname in het bloed. Kortom, Monarch Clean Air boost je immuunsysteem.

Corona

In deze Coronatijden zijn de Far-UVC lampen van groot belang. Monarch Clean Air heeft ze standaard.  
Far-UVC Light: Bestrijding van griepvirus, Bestrijding van coronavirus
Far-UVC-licht (222 nm) inactiveert efficiënt en veilig in de lucht aanwezige menselijke coronavirussen
Gepubliceerd: 24 juni 2020