top of page

Allergieën

Wat zijn allergieën

Een allergie ontwikkel je vanaf je natuurlijke weerstand te laag is om aan de ingeademde vervuiling in de longen weerstand te bieden waardoor de longen deels “verstopt” raken en minder zuurstof naar de bloedbanen wordt geleid.

Een allergische reactie is een gevolg van een zuurstoftekort in de bloedbanen waardoor de zwakste schakel in het lichaam te weinig zuurstof krijgt en zich manifesteert. Alhoewel de oorzaak steeds dezelfde is hebben 100 verschillende personen dan ook 100 verschillende symptomen

Wat is een allergie? En wat is een allergische reactie?

Image by Jarek Ceborski

Hoe ontstaat een allergie?

Vroeger, een 4-tal generaties geleden, woonden mensen in niet-geïsoleerde woningen waar de wind vrij spel had. Het tochtte er continu, luchtzuivering hadden ze ruim voldoende en allergieën, astma en zo bestond toen gewoon niet. Het is vanaf woningen en gebouwen geïsoleerd werden dat allergieën e.d. zijn ontstaan. En hoe meer we isoleren, hoe meer ziektes en ziekteverzuim we ervaren. Het is bijgevolg overduidelijk dat de micro-vervuiling in de binnenlucht, namelijk de allergenen van de huisstofmijt, de oorzaak zijn van alle allergieën wereldwijd, hetgeen eveneens door de farmaceutische industrie geconcludeerd is.           

Deze stelling wordt bevestigd in wetenschappelijk onderzoek. 

Open PDF Allergens.pdf

Zijn allergenen van huisstofmijten echt zo schadelijk?

Deze boosdoener legt 20 eicellen per dag in een droge omgeving, maar 60 eicellen per dag in een vochtige omgeving. Heb je je ooit afgevraagd hoeveel impact huisstofmijten hebben op je dagelijks leven? Stel je voor, slechts twee van deze kleine beestjes in je bed produceren in één dag beiden 20 eicellen. Maar wat betekent dit aantal over de loop van een week? Vandaag zijn er 2, morgen 40, overmorgen 800, dan 16.000, dan 320.000, dan 6,4 miljoen en na slechts 7 dagen bereikt het verbazingwekkende aantal van 12,8 miljoen. En dat adem je elke nacht uren lang, via de neus en de mond, rechtstreeks in je longen in. Slaapwel!

huisstofmijt.jpg

Verschillende onderzoeken bewijzen dat de allergenen van de huisstofmijt de enige oorzaak zijn van allergieën en diverse gezondheidsklachten die hieruit voortvloeien. Het is dan ook belangrijk om die allergenen weg te nemen in plaats van jarenlang de symptomen te behandelen met medicatie of behandelingen. Monarch gaat veel verder en neemt de oorzaak weg waardoor Monarch zorgt voor “felle verbetering tot volledige genezing” van al die klachten, daarom is de tevredenheid bij alle klanten zo groot.

Wetenschappelijk laboratorium

Relevante studies

Bessot, 2011 | Acariens de stockage et acariens pyroglyphides – ressemblances, différences et conséquences pratiques
Custovic, 1998 | Domestic allergens in public places III – house dust mite, cat, dog and cock,roach allergens in British hospitals
Gent, 2012 | Household mold and dust allergens – exposure, sensitization and childhood asthma morbidity
Johannessen, 2005 | Structure of the house dust mite allergen Der f 2 – implications for function and molecular basis of IgE cross-reactivity”
Lin, 2012 | Childhood asthma and indoor allergen exposure and sensitization in Buffalo, New York
Sander, 2012 | Domestic mite antigens in floor and airborne dust at workplaces in comparison to living areas – a new immunoassay to assess personal air
Thomas, 2010 | House dust mite allergens in asthma and allergy

bottom of page